Excursie Kloosterboer Delta Terminal 2017

Op donderdag 11 mei 2017 bezochten de leden en partners Kloosterboer Delta Terminal in Rotterdam Maasvlakte. Kloosterboer is een toonaangevend bedrijf in de logistieke dienstverlening voor temperatuur gecontroleerde voedselproducten (o.a. vis, vlees, fruit, vruchtensappen- en concentraten, zuivel en aardappelproducten) in West-Europa. Wij werden ontvangen door Marcel de Vetten, manager technische dienst. Na de -presentatie en de bedrijfsfilm werden wij in dikke thermische jassen rondgeleid door de laag- en hoogbouw van het bedrijf.

Kloosterboer Delta Terminal is een familiebedrijf, onder andere gevestigd op de Maasvlakte. Voor de gecontroleerde opslag voor voedselproducten variëren de temperaturen tussen -25°C en +15°C. Met de hoogbouw van 30 meter hebben zij maar liefst ruim 60.000 palletplaatsen weten te realiseren. Voor de brandveiligheid is er in deze vrieshuizen een zuurstofpercentage van maar 17%. Door de lage temperaturen en zuurstofpercentage werken zij volautomatisch, de pallets zijn gecodeerd waardoor de kraan exact weet welke voedselproducten hij moet verplaatsen en zo kan er gemakkelijk volgens het fifo-systeem gewerkt worden. De excursie werd zonnig afgesloten met een gezellige borrel en heerlijke barbecue bij Restaurant Paviljoen De Duinrand in Oostvoorne. Bekijk de foto's voor een sfeerimpressie.